Laboratorium voor analyses van reststoffen en afvalstoffen

Nedlab is een onafhankelijk laboratorium voor onderzoek, analyses en testen van reststoffen en afvalstoffen.

Zowel nationaal als internationaal wordt er gestreefd naar een sterke reductie van rest- en afvalstoffen. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen wordt de stroom reststoffen steeds verder terug gedrongen.

Dit gebeurt enerzijds door het “slimmer” gebruik van grondstoffen en aanpassingen aan de productie, maar anderzijds ook door het beter scheiden en hergebruik van “afval” en reststoffen. Reststof is een woord dat in deze context meer op zijn plaats is omdat de reststof van het ene proces een grondstof is voor het andere proces.

Voor het “echte afval” dat uiteindelijk ontstaat wordt toch ook weer naar slimme toepassingen gezocht zoals het opwekken van energie.
Om inzicht te krijgen in de milieubelastende aspecten van afval en reststoffen én om tot een optimale verwerking van afval en reststoffen te komen is inzicht in de chemische samenstelling onontbeerlijk.

Uitgebreid laboratoriumonderzoek van afval en reststoffen en het continue monitoren van de kwaliteit van afvalstromen is een belangrijke manier waarop hergebruik en verwerking optimaal gerealiseerd kunnen worden.

Lees hier meer over onze analyse-methode en dienstverlening of vraag via deze pagina een prijs aan of stel een andere vraag.

uw branche