Voeding

De kwaliteit van zaden en granen bepaald uiteindelijk de kwaliteit van de producten die er van vervaardigd worden. Het is niet beperkt tot “brood alleen” maar kostbare stoffen in de oliën van zaden vinden hun weg in toepassingen in de cosmetische en pharmaceutische industrie.

Olie en vet, twee woorden voor alledaagse levensmiddelen, maar op industriële schaal gezien zo verschillend en verscheiden als de plantaardige of dierlijke herkomst. De toepassing en het doel is sterk afhankelijk van de samenstelling en eventule verontreiningingen. Zowel voor menselijke consumptie als voor industriële toepassing zijn scherpe eisen en specificaties opgesteld. 

Waar worden oliën en vetten niet toegepast? Voor bakken en braden, als een ingrediënt in allerlei levensmiddelen en als grondstof voor cosmetische en farmaceutische producten en zelfs als milieuvriendelijke brandstof. Verpakte levensmiddelen, of dat nu koekjes, zuivel of kant en klare diepvriesproducten betreft geven op het label of op de verpakking heel veel informatie over de samenstelling en voedingswaarde. Waarden voor vet, eiwit, koolhydraten, suikers en ruwe vezels, maar de zgn. ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheden) van vitaminen en mineralen per 100 gram of 100 ml product. En bovendien de calorische of energiewaarde van voedingsmiddelen. 

De chemische en fysische eigenschappen van grondstoffen van voedingsmiddelen (zoals zaden, granen, oliën en vetten) zijn bepalend en slechts met uitgebreide analyse kunnen afnemers van deze producten of derivaten overtuigd worden. Restproducten na bijvoorbeeld persen worden gewaardeerd op samenstelling en gehaltes, dus zelfs de restproducten (zoals bijvoorbeeld perskoek) etc kunnen niet zonder een adequate analyse.

Lees hier meer over onze analyse-methode en dienstverlening of vraag via deze pagina een prijs aan of stel een andere vraag.

uw branche